Fractievoorzitter

Henk Zwiep

 

Woonplaats          : Drouwenerveen
Geboortedatum  : 18 april 1960

“Groot zijn in kleine dingen”
Henk Zwiep werd geboren in Hollandscheveld in de gemeente Hoogeveen. Na de MAVO, MEAO, militaire dienst en een tijdje te hebben gewerkt als woningstoffeerder, is hij in 1981 bij de gemeente Hoogeveen gaan werken op de afdeling Sociale Zaken. Daarna heeft Henk gewerkt bij de gemeenten Stadskanaal, Vlagtwedde, Leek en Zuidhorn. Henk is in Zuidhorn hoofd Bedrijfsvoering waarin zijn ondergebracht: Financiën, Personeelszaken, Juridische zaken en Informatiemanagement.

In 1990 trouwde Henk met Yvonne. Inmiddels hebben Emiel (1995) en Merel (1997) het gezin compleet gemaakt. Henk en zijn gezin wonen in Drouwenerveen en dat blijft als het aan hem ligt nog wel een poosje zo.

De politiek
“Als je bent geboren in Hollandscheveld, dan kan het niet anders of je bent bezig met politiek. Actief of passief, maar het gebeurt in dat dorp aan alle kanten om je heen. De tijd van de boerenopstand heb ik niet al te bewust meegemaakt, te jong. Wel kan ik mij de tijd die daarna kwam nog goed herinneren. De Boerenpartij werd groter dan wie dan ook had verwacht en kreeg echte invloed in Den Haag. De neerwaartse spiraal die daarna langzaam volgde heb ik ook meegemaakt. Als één van je kameraden oomzegger is van boer Koekoek, dan doe je mee, of je wilt of niet.”

Henk groeide op in een hecht en echt arbeidersgezin. Zijn vader werkte, zoals dat door hemzelf altijd werd gememoreerd, “aan de schop” voor een bedrijf dat was gespecialiseerd in het aanleggen van nutsvoorzieningen.

Toen Henk in Drouwenerveen kwam wonen werd hij zich steeds meer bewust van de landelijke en vooral van de lokale politiek. Na een korte periode als lid van het DB van de PvdA mag Henk zich sinds 7 maart 2006 raadslid noemen van de gemeenteraad van Borger-Odoorn namens de PvdA. In 2010 werd hij herkozen en sinds deze verkiezingen is Henk fractievoorzitter.

Henk kijkt vooral naar de kleine dorpen en de daarbij behorende leefomgeving, zonder zich te verliezen in wanhoopspogingen om zaken te willen realiseren die alleen mogelijk zijn in grotere kernen. Het adagium “wie in kleine dingen groot kan zijn” spreekt hem wel aan. Verder focust Henk zich naast de algemene taakverdeling vooral op economische zaken. Henk is van mening dat armoedebestrijding aan de voorkant moet beginnen. Als er voldoende werkgelegenheid kan worden geboden, dan wordt de rest eenvoudiger. Hij hoopt dan ook een steentje te kunnen bijdragen aan de economische ontwikkeling van onze gemeente en regio. De werkgelegenheid kan ook best in Emmen, Assen of Stadskanaal worden gerealiseerd. Mocht de werkgelegenheid en de zelfredzaamheid van onze inwoners niet sterk genoeg zijn, dan kiest Henk ervoor om het gemeentelijk beleid zodanig in te richten dat we opkomen voor de zwakkeren in onze samenleving. Samen zijn we sterk. Niemand staat aan de kant en iedereen doet mee.

U kunt Henk mailen of bellen: 0599-512315