Voorzitter gewest Drenthe

Jacob Bruintjes

Woonplaats : Borger
Geboortedatum : 15 april 1952

De gemeente financieel gezond houden”
Na zijn studie Engels aan de Rijks Universiteit Groningen werd Jacob Bruintjes in 1978 leraar Engels aan de Openbare Scholengemeenschap Borger (nu Esdal College). Later gaf hij naast Engels ook nog les in het vak Duits en was hij locatiecoördinator.

In 1981 kwam deze Pekelder Roegbainder in Borger wonen en daar woont hij nu nog steeds met zijn vrouw Janke, die als docente bij het Noorderpoort College werkt en met zijn beide kinderen Rik en Jojanneke.

De politiek
Jacob groeide op in een sterk politieke omgeving. Meerdere familieleden waren actief in de PvdA. Thema’s als het opkomen voor de zwakken en de emancipatie van de arbeidersklasse spraken hem bijzonder aan. Ten tijde van het kabinet den Uyl, in het begin van de zeventiger jaren werd hij actief lid van de PvdA. En als het aan hem ligt, dan blijft hij nog een hele tijd actief!

Al in Oude Pekela was Jacob actief binnen de PvdA. Ook later in Borger werd hij, na het behalen van zijn akte Duits, actief binnen de PvdA. Eerst als gewestelijk afgevaardigde en vanaf 1988 als raadslid. In 1990 werd hij voor de PvdA fractievoorzitter in de raad van Borger. In 1998 werd hij wethouder in de nieuwe gemeente Borger-Odoorn. Dat is hij nog steeds.