Huldiging genomineerde vrijwilligers

13 februari 2022

PvdA Afdeling Borger-Odoorn huldigt de genomineerde Vrijwilligers 2021.

Zaterdag 12 februari werden de genomineerde Vrijwilligers van 2021 met hun familie ontvangen in het Dorpshuis in Exloo. Aanwezig waren de juryleden en bestuursleden en de fractievoorzitter van de afdeling van de PvdA. Wegens de corona maatregelen werd de uitslag in kleine kring bekend gemaakt. Het was , evenals voorgaande jaren, een spannende verkiezing. De stemmen voor de kandidaten lagen dicht bij elkaar. Mooi waren de lovende opmerkingen voor de genomineerden bij het uitbrengen van de stemmen. Voorzitter van de Jury, Peter Zwiers, had voor de genomineerden veel waardering en een persoonlijk woord.

Op de eerste plaats is gekozen Arie Den Boer uit Borger. Hij is de drijvende kracht achter de Hunebedloop en de Oek jeugdloop die jaarlijks rond 5 mei in Borger wordt gehouden. Waarderende woorden bij de stemming waren: Arie is een top vrijwilliger, onvermoeibaar, hij verdient het door zijn positieve inzet om de meest gewaardeerde vrijwilliger van 2021 te zijn. De jury overhandigde hem een oorkonde, een diner-bon en een boeket bloemen.

Op de tweede plaats zijn gekozen Eefje Warrink en Annemieke de Waal Malefijt uit Valthe. Deze beide vrouwen zijn de aanjagers van het ” Praothuus” in Valthe. Met een aantal vrijwilligers organiseren zij eens in de veertien dagen een ontmoetingsmorgen met koffie, een praatje, een leuk onderwerp, ontspanning, creativiteit en spel. Eefje en Annemieke regelen de contacten met de BOKD Drenthe, Ons Dorpshuis, de vrijwilligers en het programma. Verbinding tussen bewoners is belangrijk. De voorzitter van de jury overhandigde beide vrouwen een boeket bloemen.

Op de derde plaats is gekozen Harold Enting uit Exloo. Harold is voorzitter van het bestuur van HOC. Hij is al jarenlang betrokken bij deze vereniging en bij de samenwerking met andere clubs in de regio. Harold steekt veel tijd in de nieuwe accommodatie in Odoorn. Er is veel overleg voor nodig met gemeente, clubs etc. Belangrijk is de aanwas van de jeugd en jongeren bij de sport in de dorpen. Waarderende woorden bij de stemming waren: fantastisch wat hij doet; de nominatie en de aandacht heeft hij dik verdiend want zijn inzet is meer dan 100%; Arnold dwingt veel respect af. De voorzitter van de jury overhandigde hem een boeket bloemen.

Na afloop van de toespraken werd gezellig nagepraat onder het genot van een glaasje.

Peter Zwiers met Arie den Boer