Door Peter Zwiers op 14 februari 2022

PvdA Drenthe wil aanpassing navigatie vanaf N34 om verkeer door dorpen te voorkomen

De Statenfractie van de PvdA in Drenthe heeft Gedeputeerde Staten verzocht contact te zoeken met navigatiebedrijven om het verkeer wat vanaf de N34 door dorpen als Klijndijk en Exloo komt te voorkomen. Enkele weken geleden stelde de PvdA vragen over de bebording bij de afslag Emmen-Noord. Musselkanaal is als resultaat van deze vragen ondertussen afgeplakt op de borden en zal op nieuwe borden niet terug komen. Al eerder werd Musselkanaal van de borden gehaald bij de afslag Exloo.

Verkeer vanuit de richting Hoogeveen dient, als ze richting de Kanaalstreek wil, de Rondweg van Emmen te nemen. Daarmee komt het verkeer niet door dorpen. Daar komt bij dat de Rondweg nog verkeersvriendelijker wordt gemaakt wat de doorstroming ten goede komt. Dat is voor auto’s en vrachtwagens ook prettiger rijden.

Aangezien veel verkeer tegenwoordig op navigatie rijdt, heeft de PvdA Drenthe het verzoek gedaan aan de Provincie Drenthe om bij de navigatiebedrijven te pleiten voor andere navigatie. Wanneer de navigatiebedrijven de andere routes opnemen in hun software zal dit leiden tot minder verkeer door de dorpen Klijndijk en Exloo is de verwachting van de PvdA Drenthe.

Lijsttrekker Peter Zwiers van de PvdA Borger-Odoorn is blij met de actie van zijn partijgenoot Jos Schomaker. “Als we minder verkeer door onze dorpen hebben rijden komt dit de verkeersveiligheid en de leefbaarheid ten goede.” De PvdA Borger-Odoorn zal het college oproepen om zich aan te sluiten bij de actie van de provincie.

Peter Zwiers

Peter Zwiers

Nieuw Buinen

Meer over Peter Zwiers