Stem nu de meest gewaardeerde vrijwilliger van het jaar

3 februari 2021

De jury, bestaande uit Peter Zwiers, Henk Zwiep, Jenine Bijker en Bas Scholte Aalbes hebben uit de vele kandidaten 3 genomineerden uitgekozen. De inwoners van de gemeente Borger-Odoorn en daar buiten  kunnen tot 17 februari a.s. de meest gewaardeerde vrijwilliger van 2020 kiezen. De PvdA Borger-Odoorn dankt de bewoners die kandidaten ingezonden hebben. Hopelijk kunnen de vrijwilligers in 2021 weer volop aan de slag voor jong en oud in onze gemeente.

In willekeurige volgorde heeft de jury gekozen voor:

 Anita Mensen-Westerink uit Valthe. Betrokken als voorzitter bij en de presentatie van de 4 mei herdenking Valthe-Klijndijk . De herdenking vindt plaats bij het Onderduikershol in Valthe voor de bewoners van Valthe en Klijndijk. Kinderen van de basisscholen krijgen elk jaar een rondleiding, verzorgen het monument en leggen bloemen. Plaatselijk Belang Valthe en Klijndijk en het 4 mei comité hebben nadat de financiën rond waren het Onderduikershol geheel gerestaureerd, een expositie ingericht en info borden geplaatst. Anita stelt zich in maart a.s. beschikbaar als kandidaat secretaris van Plaatselijk Belang in Valthe en zij beheert de Website.

 Siert van der Laan uit Nieuw-Buinen. Siert is als voorzitter actief bij de voetbalvereniging Nieuw-Buinen. Vanaf 2018 is hij bezig om de accommodatie te verduurzamen. Er waren aanvankelijk problemen met het netcapaciteit; door zijn inzet en doorzetting is het gelukt om het doel te bereiken. Hij is een echte clubman.

 Henk Jan en Liesbeth Piening uit Valthermond. Zij zijn beiden als vrijwilligers al meer dan 20 jaar werkzaam bij de redactie van “Kiek op de Mond”. (dorpskrant) Henk Jan is voorzitter en beheerder van de website. Liesbeth is penningmeester. Zij onderhouden contacten met de adverteerders, de bezorgers van de Kiek en sturen ze aan. De “Kiek” draait financieel uitsluitend op inkomsten van adverteerders. Als bestuurslid van de Gildevereniging (niet-commerciële vereniging) heeft Henk Jan een belangrijke rol gespeeld voor de “lichtjesavonden” in december.

U kunt u stem per mail uitbrengen bij: [email protected] Op zaterdag 20 februari wordt de winnaar gehuldigd met een oorkonde en een diner-bon t.w.v. € 60,00. Ook de andere genomineerden worden in het zonnetje gezet .