PvdA Borger-Odoorn draagt punten aan ter bestrijding van de energiearmoede

Door Henk Zwiep op 7 maart 2022

 

 

De PvdA wil snelle maatregelen ter bestrijding van de energiearmoede.

 De oorlog in Oekraïne heeft ook directe gevolgen voor de inwoners in Borger-Odoorn. Met name de energieprijzen gaan verder omhoog, nadat ze de afgelopen maanden al enorm zijn gestegen. Steeds meer mensen komen daardoor in financiële  problemen en dat is de PvdA Borger-Odoorn een doorn in het oog.

De oorlog in Oekraïne is verschrikkelijk. Het leed dat talloze onschuldige mensen wordt aangedaan is onbeschrijfelijk. De beelden en de verhalen gaan door merg en been. Het is te hopen dat de oorlog snel een halt wordt toegeroepen en de rust terugkeert. Maar de oorlog in Oekraïne heeft ook directe gevolgen voor de inwoners in Borger-Odoorn. Met name de energieprijzen gaan verder omhoog, nadat ze de afgelopen maanden al enorm zijn gestegen. Steeds meer mensen komen daardoor in financiële  problemen en dat is verschrikkelijk.

 

Het is met name het Kabinet dat maatregelen moet nemen. En hoewel er op landelijk niveau wordt gesproken over een noodwet om de stijgende energieprijzen een halt toe te roepen zegt Minister-President Rutte dat iedereen het in de portemonnee gaat voelen en dat het kabinet zoekt naar financiële compensatie voor huishoudens met een kleine portemonnee  maar dat een regeling “niet binnen twee weken is geregeld”. Ook Minister Jetten meldde dat hij eventueel pas in mei  wil kijken wat er mogelijk is. Dat is natuurlijk veel te laat. Mensen komen nu in acute nood en kunnen hun (energie)rekening niet meer betalen. Mensen komen letterlijk in de kou te staan.

 

De PvdA Borger-Odoorn heeft een tiental concrete punten aandragen aan het college die kunnen helpen om de acute nood te verkleinen. Zoals het regelen van een meldpunt waar inwoners terecht kunnen die in de problemen kunnen. Een directe uitkering van de rijksbijdrage van € 200,–. En dat niet alleen voor de minima tot 110% zoals het Rijk voorstelt maar tot 120 % en renteloos lenen voor mensen in acute problemen.

Henk Zwiep

Henk Zwiep

Hallo ik ben Henk Zwiep en woon in Bronnegerveen. Ik ben lid van de PvdA omdat deze partij zorg wil dragen voor een goede leefomgeving voor iedereen ongeacht rang of stand. Een omgeving waarin het voor iedereen prettig wonen is. Waar iedereen een baan kan vinden die bij hem past en waar hij of zij

Meer over Henk Zwiep